torstai 29. elokuuta 2013

IHMN - Tuomion temppeli

Voimme iloisina kertoa, että toimittajamme Mortimer Horton raportoi jälleen kaukaisesta maailmankolkasta, lähes uskomattomia tapahtumia, jotka tapahtuivat sankan viidakon kätköissä synkän temppelin kosteissa tunneleissa.

Seurattuaan Sisiliassa kauhistusta ja vaarallisia tilanteita aiheuttaneita merirosvoja tuntemattomille vesille toimittajamme ystävineen jäi pahaa aavistamattomasti Sir Sinclairin vangiksi. Epäilimme Sir Sinclairin menettäneen järkensä ihmiskunnan vihollisen Hassanin katalan pakanataikuuden vaikutuksesta, ja siksi kääntyneen maanmiehiään vastaan. Kukapa muukaan tällaisen vääryyden takana voisi olla, kuin Hassan.

Neuvokkaasti joukon onnistui kuitenkin vapautumaan vankeudesta ja koottuaan pienen joukon muita vankeja, alkoi epätoivoinen pako tarkoin vartioidusta tyrmästä kohti vapautta.

Joukkomme pako käynnistyi, kun onnistuimme kampeamaan synkän vankityrmämme oven auki asella, jonka neuvokas metsästäjä Hans oli onnistunut piilottamaan Sir Sinclairin miehiltä Hiivimme käytävällä ja yhytimme kohtalotovereitamme kunniallisen Egyptin muumioseuran jäseniä, jotka niin ikään pyrkivät  vapauteen. Kuuliemme läheisestä sellistä kamppailun ääniä ja asiaa tarkemmin tutkittuamme, havaitsimme epäkelvon ihmiskunnan vihollisen Hassanin joukkojen hyökänneen Brttiläisen Herrasmiekerhon kelpo veikkojen kimppuun, mitä kieroimmalla tavalla. Seurasimme tilanneta hetken, ja jatkoimme matkaa, koska vaikutti siltä että hyvät Herrasmiehet epäilemättä pärjäisivät Hassanin kaatumatautisille joukoille.

Etenimme ryhmän yhdessä Egyptiläisten veljiemme kanssa pitkin synkkiä ja kosteita käytäviä aika ajoin  eliminoiden vartioita. Onnistuimme myös edetessämme vapauttamaan maanmiehiämme ikeestä, ja joukkomme vahvistui. Onnistuimmepa haalimaan myös nurkissa lojuvia aseita käyttöömme noista synkistä loukoista.

Edetessämme kohti oletettua ovea kohti, jonka oli määrä johtaa kohti pakoa, jouduimme jälleen valitettavasti nujertamaan vartijoiksi asetettuja Imperiumin miehiä, mutta teimme sen mitä inhimillisimmällä tavalla, joten miesparat eivät joutuneet kärsimään turhia.

Saavuttuamme portaikkoon, joka johti seuraavaan luolaston kerrokseen, kuulimme käytävältä hälyä, ja hämmästyksemme huomasimme käytävää juoksevan Preussilaisen naissotilaan, avaten välittömästi tulen paikalle saavuttuaan. Onneksemme tulitus kohdistui vartiosotilaaseen, jonka kohtalo oli sinetöity teutoonin kiväärillä.

Nousimme seuraavaan kerrokseen, ja välittömästi perässämme kiiruhti paikalle Herrasmieskerho, ja heidän hännillään Hassanin mustia miehiä kauhu silmissään. Kauhun aiheuttajakin selvisi siinä vaiheessa, sillä Hassanin mustien perässä käytävää pinkoin mitä hirmuisempia vihreitä hirviöitä, jotka Egyptiläinen mystikko tunnisti Perimätiedon anastajiksi -kutsutuiksi muinaisiksi hirviöiksi. Mitä katala Hassan voisi vielä keksiä?

Varsin hyvin organisoituneet joukkomme muodostivat nopean sotasuunnitelman, jonka mukaan peyrimme pelastamaan maanmiehiämme mahdollisuuksien mukaan ja positumaan paikalta, viedäksemme tiedon muinaisen kauhun heräämisestä keskuuteemme. Samalla havaitsimme Hassanin mustien pakenevan raukkamaisesti ja vastoin yhdessä sovittua suunnitelmaa pitkin käytävää, jättäen muut vankeuden kokeneet selviämmän omin neuvoineen. Muut sivistyneet joukkomme vetäytyivät hyvässä järjestyksessä taistellen ja hidastaen hirviöiden etenemistä.

Kohtalokkaimmat hetket elettiin vartijajoukkojen hyökättyä pakenevien sankereimme kimppuun kiväärein ja pistimin, ja syntyneessä kahakassa menehtyi useita sankareita, joiden joukossa myös urhea Hans ja pääosa hänen jokilaivan miehistöstään. Joukko onnistui vapauttamaan suuren määrän maanmiehiään suunnaten askeleensa kohti edessään häämöttävää oviaukkoa. Viimeiset metrit ovelle olivat kuitenkin monille sankareillemme liikaa ja moni hyvä mies jäi vihreiden hirviöiden kynsien uhriksi. Preussi, Egyptiläiset ja Herrasmies kerhon johtopersoona onnistuivat vetäytymään luolastoista. Onnistuipa Herrasmieskerho evakuoimaan mittaamattoman arvokkaan aarteen Brittiläisen kansanyhteisön haltuun ennen kuin se päätyi pakanoiden käsiin. Katala Hassan käytti paon viimehetken hämmennystä hyväkseen, ja luikahti vapauteen muiden taistellessa hirviöiden kanssa. Hassanin nähtiin myös ryöstävän runsaat määrät muiden omaisuutta ennen poistumistaan.
Vartiokersantti käskyttää pakenijoita pysähtymään.
Egyptiläisen muumioseuran kokeneempia jäseniä saatiin vapautettua vankeudesta.
Jokilaivan miehistö ja muumioseura taistelee rintarinnan
Vihreä hirviö iskee ensimmäistä kertaa, mutta Teutoonirouva nujertaa sen
Vartiosotilaita teetauolla yllätettyinä
Sankarillinen Hans taistelee hengestään vartioiden upseerin kanssa
Herrasmiehet suojaavat sivustaa, kun Preussin kookkain neito kolistelee ohitse
Joidenkin sankariemme kova kohtalo
Hans the hunter käytävällä.
Hurja seikkailumme päättyi tähän dramaattiseen pakoon vankeudesta, ja matka  kohti vihreää saarta alkaa yhdessä Herrasmiekerhon johtajan kanssa.

Tuomoin temppelistä raportoi Mr. Mortimer Horton.



torstai 15. elokuuta 2013

IHMN - merirosvojen jäljillä

Arvostettu toimittajamme Mr. Mortimer Horton on Välimeren merirosvojen ja ruukkuvarkaiden jäljillä, ja raportoi suoraan Sisialian rannikolta järkyttäviä tapahtumia arvoisille lukijoillemme.

Merirosvousta Välimerellä

Sisilian rannikon laivojen ankkiripaikan aurinkoinen aamuhetki muuttui yllttäen hurjan yhteenoton näyttämöksi, jossa ei vältytty ihmisuhreilta. Neljä aseistettua joukkiota oli asettunut aamuyön hämärän turvin asemiin ankkuripoukaman niemekkeille, mutta eivät ilmeisesti vielä tässä vaiheessa olleet tietoisia toisistaan. Aamuaringon noustessa joukkiot alkoivat liikehtiä ja nopeimmat niistä etenivät heti niemekkeiden rannassa olleille kalastusveneille. Villin lännen miesten tapaan pukeutunut joukkio aloitti ensimmäisenä kuumeisen soutamisen kohti lahdella ankkurissa olleita laivoja ja miltei välittömästi niitä seurasi joukko harmaapukuisia sotilaita. Myös yhdellä niemekkeellä olleesta rauniomajasta erkaantui joukko aitoja herrasmiehiä. Rannat olivat liikettä täynnä.

Liikehtimisen keskeytti metsäiseltä niemekkeeltä ammutut laukaukset, jotka sähköistivtä tunnelman kaikissa veneille pyrkivissä tai soutavissa joukkioissa. Metsän siimeksessä näytti lymyävän arabialaisittain pukeutuneita miehiä aseet käsissään. Nämä salakytät alkoivat raukkamaisella tavalla tulittaa herrasmiesten joukkoita, joka luonnollisesti joutui vastaamaan tuleen. Metsän keskeltä avattu tulitus kiinnitti myös harmaapukuisten sotilaiden huomion, ja hekin vastasivat metsästä ammuttuihin laukauksiin. Oli kuin metsä olisi herännyt henkiin, ja sen siimeksestä vyöryi joukko arabeja, joiden johtajaksi tunnistettiin Imperiumin arkkivihollinen Hassan, joka oli tapansa mukaan piileskellyt raukkamaisesti piilossa, ja sen jälkeen yrittänyt salamurhata Imperiumin kansalaisia.

Ammunta kiihtyi entisestään, ja kiivaan ammunnan keskellä joukkiot pyrkivät veneille miten parhaiten taisivat, pelkäämpä tässä yhteydessä meneteyn joitakin ihmishenkiä. Ainakin villin lännen miesten veneestä putosi veteen mies vaalenapunaisessa paidassa. Samoin herrasmiesten joukkoissa joku sai osuia, ainakin huudoista päätellen. Kieron Hassanin joukkoja näytti vaivaanvan joninlainen trooppinen sairaus, koska veneille etenevät kaapumurhaajat kaatuilivat rannalla ja lopulta raahautuivat nelin kontin veneille näyttäen, mikäli mahdollista, vieläkin huonommilta.

Joukot nousivat laivoihin yksi toisensa jälkeen kiivaan ammunnan keskellä. Erikoista oli se, että suurimman mustarunkoisen rahtilaivan kannella joukot eivät taistelleet keskenään, vaan heidän välillään näytti vallitsevan aselepo. Toiminnan melskeessä kaksi alusta törmäsi toisiinsa, ja sen jälkitilanteessa laivoissa olleet joukkiot kävivät toistensa kimppuun pistoolein ja miekoin. Hassan näytti käyttävän tätä hyväkseen ja luikahti sairaan joukkonsa kanssa niemenkärjen ohittavaan ja karkuun pyrkivään huvijahtiin, pakottaen sen miehistön orjiksen. Jättipä Hassan, tapansa mukaan,  joitakin miehiään jälkeen meren ja vihollisen armoille.

Lopulta laivat poistuivat lahdesta ja törmänneet alukset erkanivat toisistaan, höyryten avomerelle ja samalla kadoten toimittajamme näköpiiristä.

Ohessa toimittajamme paikalta kuvaamia otoksia.

Aamun kajossa, joukot nousevat veneisiin. 
Ensimmäiset laukaukset kiinnittävät joukkojen huomion. 
Lännen miesten vene soutaa kiivaasti.
Joukkion johtaja, josta oli tuleva tulituksen uhri.
Herrasmiehet raunion luona vastaamassa Hassanin tulitukseen.
Herrasmiesten kerho veneessä. 
Hassan täyteen pakatussa veneessä, lymyten sairaiden miestensä keskellä. 
Lääkärinlaukkua kantava mies ja harmaan sotilaat nousemassa maihin. 
Alusten törmäys salmessa, johti lähitaisteluun kannella. 
Tulitus jatkui alusten kansilta veneissä oleviin soutajiin. 

Toimittajamme onnistui hankkimaan itselleen nopean höyryaluksen, jolla hän aikoo seurata modernien merirosvojen joukkoita kertoakseen arvoisille lukijoille, minkälaisen lopun tämä tarina saisi.


Mr. Mortimer Horton
Council Courier

perjantai 9. elokuuta 2013

IHMN - Konflikti Sisiliassa

Taustaa tälle tarinalle

Noppakerholla käynnistyi Elokuussa 13 In Her Majestys Name -pelin minikampanja, jossa seikkailijat tavoittelevat mainetta ja kunniaa edustamalleen taholle. Tällä kertaa maine ja kunnia piilee kuuluisan "Red Herring" -nimisen rubiinin hallinnasssa.

Tämä on tarina tuon kirkkaan kiven etsinnästä.

Tarinan teille kertoo fiktiivinen Council Courier -lehden toimittaja Mortimer Horton.

Osa tämän jutun kuvista on luvalla lainattu Small Cuts blogista.

Konflikti Sisiliassa

Aurinkoisen Välimeren kauniilla Sisilian saarella tapahtuu kummia. Useiden asemiesjoukkioiden on nähty käyvän tulitaistelua Sisilialaisen kylän kaduilla parhaaseen siesta-aikaan. Silminnäkijöiden mukaan paksu arabialainen kauppamies kaapujoukkoineen ja ratsujoukko otti aseellisesti yhteen kylän kaduilla, useiden kerrotaan saaneen osumia ja epäillään kuolleen. Silmittömän väkivallan syytä ei ole vielä voitu vahvistaa, mutta paikalliset viranomaiset kiistävät taistelun liittyvän millään lailla tunnettujen sisilialaisperheiden tekemisiin. Paikalla haasteltu komisario Montalbano kertoo, syyllisten olevan ulkomaisia merirosvoja, jotka selvittelivät välejään rauhallisessa kylässä.

Paikalliset lähteemme väittävät kahakan syntyneen ruukkujen omistuksesta, joka äityi lopulta aseelliseksi. Hurjasti ympäriinsä ratsastaneet ratsumiehet ja Pohjoisafrikkalaisia muistuttaneet ryhmät haalivat kilvan ruukkuja itselleen, mutta tilanne näytti päättyneen siihen, että molemmilla oli niitä hallussaan. Sekavan tilanteen tekee vielä omituisemmaksi se, että osa silminnäkijöitä väittää kivenkovaa, joukkion olleen kiinalainen. Komisario Montalbano suhtautuu silminnäkijöiden lausuntoihin hyvin varautuneesta, ja kuittaa moiset puheet ”pelästyneiden maalaisten höpinöiksi”. Kyläläiset ovat hämmästyneitä moisesta taistelusta moisista ruukuista, sillä ruukkujen sisällä tiedettiin olevan vain karhennettuja turtanoita.


Hurjan taistelun jälkeen, joukkiot vetäytyivät tahoilleen ja ilmeisesti veivät loukkaantuneet mukanaan, sillä paikalle jäi vain verijälkiä ja hevosen jätöksiä. Kukaan kyläläisistä ei onneksi loukkaantunut yhteenotossa. Santarmi on miehittänyt lähitienoot vahvasti, ja Italian laivaston tykkivene on saamiemme tietojen mukaan matkalla Sisilian vesille selvittämään tilannetta, laivastolla on määräys pidättää joukkiot välittömästi.

Reportterimme Mortimer Horton matkustaa parhaillaan Välimerelle raportoidakseen tilanteen kehityksestä paikan päällä.


Kuninkaallisella seikkailjaklubilla kuohuu

Kauan kateissa ollut Red Herring –rubiini on ilmaantunut ihmisten ilmoille. Saamiemme luotettavien tietolähteiden mukaan Rubiinin sijainti on Kuninkaallisen Seikkailijaklubin jäsenten tiedossa, ja useiden herrasmiesten tiedetään valmistautuvan jo sen etsintään. Huhutaanpa kerholla lyödyn suurisummaisen vedon, siitä kuka rubiinin ensimmäisenä löytää. Vetoon liittyy yhteinen sopimus, jonka mukaan löytäjän on määrä luovuttaa rubiini Hänen Majesteettinsa haltuun, koko Imperiumin ylpeydeksi. Klubin edestä tavattu Mr. Armitage-Shanks, ei kommentoi asiaa tarkemmin, mutta myöntää juuri hankkineensa matkaliput Välimerelle suuntaavaan höyrylaiva s/s Caraboudianiin.

Korviimme on kantautunut myös toinen herrasmiesten klubia iloisesti kuohuttanut seikka, Sir
Sinclair on löytynyt. Afrikassa kadonneeksi epäillyn Sir Sinclairin on kuultu selvinneen pimeältä mantereelta takaisin sivistykseen. Tälle hetkellä ei ole varmaa tietoa, löysikö Sir Sinclair etsimänsä ”valkoisen Hipon”, mutta huhu kertoo sellaisen löytyneen. Sir Sinclair on väitteiden mukaan vuokrannut iitselleen höyryaluksen, jolla hänen on määrä matkustaa paikaan, joka kulkee nimellä ”Sea of Trees”. Toimitukselle ei ole vielä selvinnyt missä tämä paikka on, mutta asiasta tarkemmin tietäville on luvassa palkkio. Yhteydenotot pyydetään toimituksen vastaanottoon henkilökohtaisesti.


Toimituksemme seuraa tilannetta tiiviisti.
The Council Courier
By Mr. Mortimer Horton