torstai 15. elokuuta 2013

IHMN - merirosvojen jäljillä

Arvostettu toimittajamme Mr. Mortimer Horton on Välimeren merirosvojen ja ruukkuvarkaiden jäljillä, ja raportoi suoraan Sisialian rannikolta järkyttäviä tapahtumia arvoisille lukijoillemme.

Merirosvousta Välimerellä

Sisilian rannikon laivojen ankkiripaikan aurinkoinen aamuhetki muuttui yllttäen hurjan yhteenoton näyttämöksi, jossa ei vältytty ihmisuhreilta. Neljä aseistettua joukkiota oli asettunut aamuyön hämärän turvin asemiin ankkuripoukaman niemekkeille, mutta eivät ilmeisesti vielä tässä vaiheessa olleet tietoisia toisistaan. Aamuaringon noustessa joukkiot alkoivat liikehtiä ja nopeimmat niistä etenivät heti niemekkeiden rannassa olleille kalastusveneille. Villin lännen miesten tapaan pukeutunut joukkio aloitti ensimmäisenä kuumeisen soutamisen kohti lahdella ankkurissa olleita laivoja ja miltei välittömästi niitä seurasi joukko harmaapukuisia sotilaita. Myös yhdellä niemekkeellä olleesta rauniomajasta erkaantui joukko aitoja herrasmiehiä. Rannat olivat liikettä täynnä.

Liikehtimisen keskeytti metsäiseltä niemekkeeltä ammutut laukaukset, jotka sähköistivtä tunnelman kaikissa veneille pyrkivissä tai soutavissa joukkioissa. Metsän siimeksessä näytti lymyävän arabialaisittain pukeutuneita miehiä aseet käsissään. Nämä salakytät alkoivat raukkamaisella tavalla tulittaa herrasmiesten joukkoita, joka luonnollisesti joutui vastaamaan tuleen. Metsän keskeltä avattu tulitus kiinnitti myös harmaapukuisten sotilaiden huomion, ja hekin vastasivat metsästä ammuttuihin laukauksiin. Oli kuin metsä olisi herännyt henkiin, ja sen siimeksestä vyöryi joukko arabeja, joiden johtajaksi tunnistettiin Imperiumin arkkivihollinen Hassan, joka oli tapansa mukaan piileskellyt raukkamaisesti piilossa, ja sen jälkeen yrittänyt salamurhata Imperiumin kansalaisia.

Ammunta kiihtyi entisestään, ja kiivaan ammunnan keskellä joukkiot pyrkivät veneille miten parhaiten taisivat, pelkäämpä tässä yhteydessä meneteyn joitakin ihmishenkiä. Ainakin villin lännen miesten veneestä putosi veteen mies vaalenapunaisessa paidassa. Samoin herrasmiesten joukkoissa joku sai osuia, ainakin huudoista päätellen. Kieron Hassanin joukkoja näytti vaivaanvan joninlainen trooppinen sairaus, koska veneille etenevät kaapumurhaajat kaatuilivat rannalla ja lopulta raahautuivat nelin kontin veneille näyttäen, mikäli mahdollista, vieläkin huonommilta.

Joukot nousivat laivoihin yksi toisensa jälkeen kiivaan ammunnan keskellä. Erikoista oli se, että suurimman mustarunkoisen rahtilaivan kannella joukot eivät taistelleet keskenään, vaan heidän välillään näytti vallitsevan aselepo. Toiminnan melskeessä kaksi alusta törmäsi toisiinsa, ja sen jälkitilanteessa laivoissa olleet joukkiot kävivät toistensa kimppuun pistoolein ja miekoin. Hassan näytti käyttävän tätä hyväkseen ja luikahti sairaan joukkonsa kanssa niemenkärjen ohittavaan ja karkuun pyrkivään huvijahtiin, pakottaen sen miehistön orjiksen. Jättipä Hassan, tapansa mukaan,  joitakin miehiään jälkeen meren ja vihollisen armoille.

Lopulta laivat poistuivat lahdesta ja törmänneet alukset erkanivat toisistaan, höyryten avomerelle ja samalla kadoten toimittajamme näköpiiristä.

Ohessa toimittajamme paikalta kuvaamia otoksia.

Aamun kajossa, joukot nousevat veneisiin. 
Ensimmäiset laukaukset kiinnittävät joukkojen huomion. 
Lännen miesten vene soutaa kiivaasti.
Joukkion johtaja, josta oli tuleva tulituksen uhri.
Herrasmiehet raunion luona vastaamassa Hassanin tulitukseen.
Herrasmiesten kerho veneessä. 
Hassan täyteen pakatussa veneessä, lymyten sairaiden miestensä keskellä. 
Lääkärinlaukkua kantava mies ja harmaan sotilaat nousemassa maihin. 
Alusten törmäys salmessa, johti lähitaisteluun kannella. 
Tulitus jatkui alusten kansilta veneissä oleviin soutajiin. 

Toimittajamme onnistui hankkimaan itselleen nopean höyryaluksen, jolla hän aikoo seurata modernien merirosvojen joukkoita kertoakseen arvoisille lukijoille, minkälaisen lopun tämä tarina saisi.


Mr. Mortimer Horton
Council Courier

2 kommenttia:

 1. Aikamoista propagandaa, "herrasmiesten" "epätarkka"-ampuja ampui ensimmäisen laukauksen! Hassanin kauppajoukko oli pakotettu vastaamaan tuleen. Samoin harmaat kiinalaiset ampuivat ensilaukauksen Hassanin kunniallista joukkoa kohtaan. Ilkeän salaliiton edessä Hassanin oli käytettävä tilaisuutensa ja poistua ensimmäisenä paikalta.

  -Hassan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiistämme kaikki väiteet propagandasta. Jutussa kuvataan tapahtuma sen kulun mukaisesti.

   Poista