torstai 20. helmikuuta 2014

Heist - Training Day

Viime syksynä kehitystyön kohteena ollut Heist palasi ohjelmaan tämän viikon eksentristen pelien illassa. Vuorossa oli Training Day -nimisen esittelyskenariopaketin testaus. Kyseessä on pelin esittely ja opetuspaketti, joka etenee pelin keskeisten piirteiden vaiheittaisena esittelynä, niitä läpi pelaten.

Esittelypaketti on teemoitettu poliisiopiston taktiseen harjoitukseen, jossa poliisikokelaat etenevät harjoitusradalla ja taistelevat harjoitusautomaatteja vastaan.
Harjoituspäivä

Neljä kokelasta oli valmiina radalla ja päivä käynnistyi helpolla taktisen liikkumisen harjoituksella, joka lähinnä aiheutti hörähdyksiä kokelaissa. Helppoa hommaa. Seuraavana oli suojassa liikkumisharjoitus, jossa automaattien tähätyspisteet liikkuivat satunnnaisesti radalla, ja kokelaiden oli määrä edetä suojassa läpi radan. Sen jälkeen jaettiin kavereille aseet, ja uusi tehtävä oli edetä suojassa ja tähtäämälläsammuttaa automaatteja. Homma tuntui vieläkin aika lailla helpolta ja vieläkin hymyilyttikin.

Huipennuksena saatiin lupa tulittaa automaatteja, jotka alkoivat vastata tuleen. Ei se sitten niin helpoa enää ollutkaan, vaan viimeiset radat alkoivat olla jo aika tuskaista taivallusta. Viimeisellä radalla yksi kokelas neutraloitiin radan puolivälissä ja loput saavuttivat maalin tyhjin asein. Opettavainen päivä oli takana.

Tässä hieman tilannekuvaa radalta.

Kokelaspari radan lähtöpisteessä, varusteita tarkistetaan vielä.
Juoma-automaatti oli maali kaikissa tehtävissä.
Harjoitusrata.
Kokelaspari kohdistaa aseitaan.
Varovaista etenemistä suojien takana.
Toinen suojaa, toinen etenee.
Automaatin tähätyspiste edessä!
Heist on Maxxonin kehittämä skirmish -säännöstö, joka pyrkii mallintamaan modernia käsiaseilla käytyä tulitaistelua kohtuullisen tarkasti. Pelin mekaniikka pyörii liikkeen, ammunnan ja suojautumisen vuorovaikutuksen ympärillä. Figuja pelissä on tyypillisesti neljästä kuuteen, joten kyseessä on todellinen small scale skirmish.

Tänään testattu Training Day on pelin tarkoitettu intro skenariopaketti, joka esittele pelin piirteet ja säännöt vaiheittain, mainio idea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti