keskiviikko 30. lokakuuta 2013

FoF - Run through the Jungle

Edellisekkä kerralla pelatun Force on Force Vietnam pelimme loppunäytös oli tänään. Edellisellä kerralla merijalkaväen puolijoukkue sai kaksi lentäjää evakuoitua vihollisen bunkkerilinjalta, mutta samaan aikaan paljon vihollisia oli lähestymässä paikkaa. Oli sii aika kutsua kopterit noutamaan. Ongelma oli vain, että laskeutumisalue olisi jonkun matkan päässä bunkkerilinjasta, joten tästä tulisi juoksu läpi viidakon, vihollinen kannoilla.

Kun mietin tätä peliä, mielessäni oli Platoon -elokuvan vahva kohtaus, jossa jenkit ottavat yhteen vietnamilaisten kanssa tiheässä viidakossa. Taistelussa oli paljon liikettä ja lähietäisyydeltä avattuja tulitaisteluja, tiukkaa menoa siis. Sen vision pohjalta kehittelin väljähkön skenarion, jossa jenkit aloittavat pöydän reunasta matkan toisessa päässä odottavalle laskeutumisalueelle. NVA painelee perässä, useammassa allossa, koettaen joko juosta jenkit kiinni tai kiertää heidän sivustalleen polkuja pitkin juosten. Odotin paljon liikettä, kuten edellisessä pelissä ja enemmän jenkkitappioita.

Homma alkoi suunnitelman mukaan, ja jenkit liikkuivat nopeasti ja harkiten viidakon suojassa edessään olevalle suolle. Laskeutumisalueella ollut ryhmä siirtyi eteen vahtimaan polkuja, joita pitkin NVA:n jouksijoita olisi odotettavissa. Tuo liike aiheutti vahvan uhan, ja NVA vältti polkuja. Suuri joukko takaa-ajajia painui sen sijaan jenkkien perään suolle, ja hidastui merkittävästi. Sivustakoukkauskin alkoi hieman liian myöhään, joten merijalkaväki pääsi hyviin asemiin laskeutumisaluetta ympäröiviin pensaisiin. Hyvissä asemissa olleet jenkit pistivät pystyyn ilmiömäisen puolustuksen aivan laskeutumisalueen tuntumasssa, ja torjuivat kaikki vyörytysyritykset. Tulitaistelun kiivaudesta kuvannee jotain se, että tuon tulituksen tapposuhde oli 18 - 0 merijalkaväen hyväksi, ja tämän sai aikaan viiden miehen hyvissä asemissa oleva ryhmä! Tämän jalkeen paikalle saapuivat Cobrat ja UH:t , eikä paikallisilla ollut oikein enää haluja taistella. Tämäkin päivä oli merijalkaväen.
NVA painaa jenkkien perässä. 
Polkuja risteilee sankan viidakon ja suo keskellä.
Tarkka-ampuja kukkulalla, odotellen maaleja.
NVA etenee upseerin johdossa.
Jenkit asettuvat puolustusasemiin.
Paikallisia taistelijoita liittyy takaa-ajoon.
Jenkit laskeutumisalueen reunalla ja
kopterit valmistautuvat noutoon.
Lopulta oli pakko todeta tämäkin hävityksi,
huomaa oikealla olevan kaverin pettynyt ilme ;-)
Toinen edelleen mielenkiintoinen kahakka viidakossa, jossa oli aluksi enemmän liikettä kuin ammuskelua. Nämä peitteisten maastojen pelit ovat kyllä kiinnostavia, kovin taktisia. Tähän palataan vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti