keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Heist - Cracking me up

Kauhasen ja Männyn seikkailut jatkuivat kolmannella, ja toistaiseksi viimeisellä episodilla. Aiemmin hieman epäonnisesta pankkikeikasta paenneet herrat L ja K olivat parhaillaan kiitämässä hurjaa vauhtia pakoon lain pitkää kättä, kun tilanne muuttui jälleen vähintäänkin hankalaksi, ja tarina alkoi ja samalla peli.Ohittaessaan huolimattomasti rekkaa, pakoauton kuljettaja aiheutti vastaantulevan urheiluauton ja ohitetun rekan törmäyksen, jonka seurauksena rekka kaatui poikittain tielle. Pakenevat konnat tosin huokasivat helpotuksesta, sillä rekka kaatui heidän taakseen. Tosin helpotus muuttui kiroiluksi, koska kolaripaikan täpärästi välttänyt poliisipartio aloitti takaa-ajon ja pyysi tiesulkua estämään pakoautoa. Sulku pystytettiin ja pakoauto joutui keskelle seisovaa liikennettä aivan bussiterminaalin vierelle.

Havaittuaan tiesulun johtava konnakaksikko jalkautui tukenaan yksi asemies, ja kohdisti huomionsa takana tulleeseen partioautoon. Epäröimättä hetkeäkään roistot ottivat ruuhkan keskellä puikkelehtivan partioauton jyvälle. Uhan havaittuaan partioauton poliisit hyppäsivät ulos autostaan. Poliisiauton eteen kiertänyt asemies avasi tulen, ja ensimmäisen jalkautunut partiopoliisi kaatui asemiehen luoteihin. Toinen poliisi selvisi täpärästi suojaan auton taa, koska asemiehen ammukset loppuivat oikealla hetkellä. Myös herrat K ja L ottivat poliisin jyvälle, joten poliisiparka pystyi vain kyyristelemään partioautonsa takana ja ilmoitttamaan yhden kolleegan haavoittuneen.

Tällä välin pakoauton kuljettaja päätti ajaa autollaan vielä matkan eteenpäin kohti tiesulkua, mikä hieman yllätti tiesulun poliisit. Tämän seurauksena tiesulun poliisit alkoivat varovasti edeten kiertää pakoautoa, pitäen kuljettajaa tähtäimessä. Tulenavausta ei kuitenkaan voinut tehdä, sillä ruuhkaan juuttuneet autot olivat täynnä sivullisia, joiden henkeä ei voinut vaarantaa. Joten ainut taktiikka oli kiertää pakoautoa, parempaa tulialaa hakien.

Herrat K ja L havaitsivat tiesulun poliisien taktikoinnin, ja alkoivat tulittaa eteneviä poliiseja hidastaen ja vaikeuttaen näiden etenemistä. Kun samaan aikaan poliist eivät vieläkään voineet avata tulta, tilanne oli lainvartijoille vähintään turhauttava. Hetken piilosilla olon jälkeen, ensimmäiset poliisin vahvistukset alkoivat saapua, ja konnapomot katsoivat parhaimmaksi siirtyä bussiterminaalin suojiin pois kadulta. Joten konnat alkoivat liikkua taitavasti kohti bussiterminaalia estäen osittain poliisien etenemisyritykset. Mutta vain osittain, sillä vähä vahältä poliisist saivat pakoauton hyvin jyvälle. Tässä vaiheessa pakoauton kuljettaja heräsi tilanteeseen, ja päätti liittyä pomojensa pakoon, mutta hieman liian myöhään. Syntyi lyhyt tulitaistelu, jossa poliisit lopulta piirittivät pakoauton, ja eliminoivat itsepäisen kuljettajan, joka kieltäytyi antautumasta toistuvista kehotuksista huolimatta. Yrittipä tuo, jo kerran maahan ammuttu roistoparka, ampua vierelleen tulleen poliisin yllätyksellä, mutta kaatui valppaan konstaapelin luoteihin.

Poliisien huomion mennessä pakoautoon ja sen kuljettajaan, herrat K ja L onnistuivat livahtamaan bussiterminaaliin, jonne perässä pinkoi myös asemies, ilmeisesti kaverinsa kohtalon siivittämänä. Kuin tilauksesta, terminaalin laiturille ajoi linja-auto, ja konnat tajusivat tilaisuuden tulleen, uusi pakoauto oli
saapunut.

Manaten tilannetta poliisit painuivat konnapomojen perään, paikalle saapuneet SWAT -miehet tukenaan. Tosin ryntäilyyn ei ollut silti varaa, sillä bussiterminaalissa olisi nyt kolme vahvasti aseistettua konnaa, jotka selvästi osasivat käyttää aseitaan.


Konnapomot nappasivat saapuneen bussin haltuunsa, asemiehn suojatessa tointa, ja kun bussi kuski ei rohjennut vastustaa 12 kalibeerista matkakorttia, niin bussi oli konnien. Näillä hetkillä paikalle hölkkäsi myös Kauhanen, joka oli joutunut jalkautumaan bemaristaan ruuhkan takia ja juoksemaan korttelikaupalla. Saatuaan tilanneselvityksen SWAT -mieheltä, Kauhanen tajusi tulleensa paikalle auttamatta liian myöhään puuttuakseen tilanteeseen. Konnakaksikko apureineen karkasi bussilla poliisien voimatta tehdä asialle mitään. Kauhanen ilmoitti radiolla perässään juoksevalla, ja hieman hitaammalle komisario Männylle, että kävellenkin jo ehtii.

Tilanne oli ohi ja operaatio oli päättynyt, mutta tutkinta jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti