torstai 5. maaliskuuta 2015

Crescent & Cross - Sowing the Wind

Maitré De Promontoiré pysäytti hevonsensa terävällä liikkeellä ja irvisti, kun Kerakin edustalla saatu vamma vihlaisi äkkinäistä liikettä. Hän nosti kätensä merkiksi koko mustiin munkinkaapuihin sonnustautuneelle joukolleen pysähtyä. Edessä oli keidas ja rykelmä taloja, joiden varjossa näkyi selvästi kamelien korkeita hahmoja, ja niiden selässä sotureita. Turcopolitiedustelijat olivat olleet oikeassa, Mullah Yahya oli löytynyt...

Alkuasetelma

Kerakin suuren taistelun jälkeen jatkoimme Pyhä Maa C&C kampanjaamme useilla erillisillä taisteluilla, joissa vastakkain asettuivat arkkiviholliset uskontokunnan molemmin puolin. Itse sain kohdata hienon Mutatawwia kiihkoilijoiden armeijan. Niitä vastaan asettui De Promontoirén Johanniittat tukenaan joukko Turcopolien tiedustelijat. Kohtaaminen tapahtui pienen keitaan äärelle rakennetun kylä kuppeessa, josta oli tuleva verisen rajakahakan näyttämö.
Johanniitat asettuivat taistelumuotoon, jossa vasemmalla sivustalle, keitaan suojiin, sijoitui Turcopolien ratsujoukot. Seuraavaksi niistä, vahva ritariyksikkö. Armeijan oikean sivustan otti vastuulleen jalkamiehet aseinaan vasrijouset ja keihäät.

Taistelun kulku

Taistelu alkoi Turcopolien nopealla etenemisellä keitaan takaa, ja se jäikin näiden uskollisten liittolaisten viimiseksi sotatoimeksi. Sillä, ilmeisesti kameleista hämmentyneet, hevoset seisahtuivat aloilleen, ja niiden ihmetellessä tilannetta fanaattinen vihollisen jalkaväki, tukenaan kameliratsastajat,  hyökkäsi ja löi ratsusotilaat. Keskellä ollut ritarijoukko teki nopean vastaiskun, mutta jälleen kerran ritarien hevoset pelästyivät kameleita, ja ritarit kaatuivat taistellen. Tämän jälkeen Johanniittojen komentaja otti mukaansa toisen ritarijoukon, kiertääkseen vastustajan oikean sivustan kautta näiden selustaan, ja onnistuikin siinä mainiosti. Samaan aikaa fanaattiset arabit jatkoivat rajua työntymistä eteenpäin lyöden koko Johanniittojen vasemman sivustan ja armeijan keskustakin alkoi horjua. Ilmeisesti voittonsa huumaannuttava Mullah Yahya päätti lyödä kolme urheaa Johanniitta kersanttia, mutta varomattomuuttaan hävisi taistelun heille ja tuli suistettua satulasta, vanha kettu jäi karskien kersanttien käsiin, mutta vapautui myöhemmin kersanttienkin kukistuessa. Maitré itse aloitti ritarijoukkonsa kanssa vahvan selustahyökkäyksen ja tuhosi Mutatawwia joukkoja jumalan tuulen lailla. Lopulta kentällä oli vain Johanniittojen varsijousi joukkoja, jotka napsivat raunioihin piiloutuneita arabeja. Yö laskeutui Levantin ylle, ja taistelu taukosi.

De Promontoiré pyhki verensekaista hikeä otsaltaan työntäen verisen miekkansa tuppeen, ojentautuen täyteen mittaansa satulassa. Hän oli ottanut taistelussa voiton, mutta siitä oli jälleen maksettava kallis hinta veljien hengessä. Nän käänsi hevonsensa kohti luvattua kaupunkia ja ansaittua lepoa...

Ohessa tilannekuvaa taistelun kulusta.

Mullahin joukot asettuva asemiinsa.
Johanniitat tiivistävät taistelu uodostelmaansa.
Nopeat ja vaaralliset kamelit, antoivat ankaran oppitunnin ritareille.
Mullah Yahya joukkojensa keskellä.
Kurinalainen formaaatio valmis rynnäkköön.
Turcopolit taistelevat hengestään fanaatikkoja vastaan.
Johanniittojen sivusta ja keskusta murtuvat.
Mullahin joukot raunioiden suojissa.
Johanniittojen vasijousimiehiä toimessa.
Mullah ja hänet suistaneet kersantit.
Lopputilanne ennen yön laskeutumista.
Tappavat vasamat löytävät vihdoin merkkinsä.
Hieno taistelu ja pelikokemus, vaikka en alun uskonutkaa oikein SAGAan.  Nopeatempinen ja ehdottomasti rennolla otteella pelattava peli.

Viestit muilta taistelukentiltä kantoivat hyviä uutisia, kristittyjen joukot olivat olleet voitokkaita. Vahvan huhun mukaan, itse Saladinin sisar olisi jäänyt vangiksi.

Kohti seuraavaa jaksoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti