keskiviikko 9. lokakuuta 2013

FoF - The Beast

Jatkoimme jälleen Force on Force Kharum -kampanjaamme tilanteesta, jossa sotalordit olivat alkuvaiheen häirinnän ja tunnustelevien hyökkäysten jälkeen siirtyneet yhä röyhkeämpää otteeseen. Pelasimme kaksi rinnakkaista skenariota samalla tuplakokoisella pöydällä, joka jaettiin kahteen sektoriin - siis kaikki tapahtui samassa kaupungissa. Molemmilla sektoreilla oli menossa oma tehtävä, mutta oli hyvin mahdollista, että toiminta sekoittuisi jossain vaiheessa. Tätä varten sovellettiin PID check -sääntöä mahdollisissa kohtaamisissa ja tulenavauksissa.

Kahdesta skenariosta, toisessa uusi tulokas eversti Miracle, oli saanut vihiä arvokkaasta asekuljetuskontista, joka oli jätetty kaupungin keskustaan yhdelle takapihalle. Kontissa tiedettiin olevan arvokas (ase)lasti, jonka haltuunotto toisi vähintään mainetta, mutta myös mammonaa. Oneshot Solutions PMC oli kuitenkin saanut everstin aikeet selville ja sai tehtäväkseen suojata konttia.. Molemmat joukot aloittivat etenemisen kohti tavoitteena olevaa konttia, ja yhteenotto oli väistämätön...

Toinen skenario oli kokonaan itse kehittelemäni hyvin tarinapohjainen kohtaaminen. Idea sai alkunsa kun kuulin, että Mikolla olisi aitoja vanhoja neuvostoaikaisia 1:48 malleja T-34 ja BTR vaunuista. Ne olisi kerta kaikkiaan pakko saada mukaan. Joten kehittelin mielessäni tilanteen, jossa Easteriver PMC oli suojaamassa öljy-yhtiöiden korkean tason kokousta hotellissa. Kuultuaan tämän, menestyksensä juovuttama sotalordi ja hallitsija
Seko Seko päätti näyttää ja käyttää voimaansa, Voimannäyttö oli hyökkäys hotelliin yksityisarmeijansa ainokaisella (hieman vanhalla ja epäluotetavalla) T-43 tankilla. Pahaksi onneksi, kesken voimannäytön vaunu oli sammunut aukealla torin eteen. Easteriver PMC:llä ei puolestaan ollut käsillä yhtään AT asetta, vaan sellaisia oli seuraavaan kortteliin pysäköidyssä SUV:ssa. Skenarion tilanne siis alkoi, siitä että aukealle sammunut vaunu piti saada uudelleen käyntiin, ennen kuin PMC ehti saada AT-4:set käyttöönsä ja mahdolliset kokousvieraat turvaan.

Eversti Miracle ja kultainen Uzi.
Näistä asetelmista koko pieni Kharumilainen kaupunki tuntui heränneet eloon, kun samaan aikaan sekä Seko Sekon että Miraclen joukot rynnistivät kaupunkiin. Miraclen joukot suuntasivat kohti hallintorakennuksen takapihalle varastoitua konttia, ja sai miltei heti kontaktin Oneshotin miehiin. Miracle eteni rohkeasti kohti konttia, kun puolestaan Oneshotin kaverit ottivat varovaisemman linjan. Syntyi tulitaistelu, joka oli aluksi kohtuullisen tasapuolinen, ja osumia tuli molemin puolin. Sen jälkeen Oneshotin paremmat asemat ja tarkka tuli kaatoi Miraclen miehiä tehokkaammin. Nopeasti Miraclen eteneminen pysähtyi, ja eteneminen pysähtyi. Oneshot otti aloitteen ja vähitellen vyörytti haavoittuneita evakuoivat Miraclen miehet. Lopulta joukko haavoittuneita Miraclen sotureita pidätettiin epäiltynä ryöstöyrityksestä, mutta everstiä itseään ei enää näkynyt paikalla. Itse asiassa Miracle kiistää osallisuutensa operaatioon ja kuittaa syytökset öljy-yhtiön mustamaalauksena.

Samaan aikaan toisella sektorilla, tankin kolisteltua hotellin edustalle ja sammuttua, tilanne sähköistyi. Eastriver PMC linnoittautui hotelliin ja suojasi kokousvieraita. Yksi ryhmä aloitti juoksun kohti seuraavaan kortteliin pysäköityä maastoautoa, jonka paksissa olisi tarvittavia työkaluja tankin hätyyttämiseen. Aluksi hotellin puolustus piti ja PMC suojautui hyvin tulittaen kohti hotellia syöksyviä sotalordin joukkoja. Kiivas tulitus täytti hotellia ympäröivät kadut ja hyökkääjä sai tappioita ja menetti hetkeksi otteen. Yllättäen paikalle kaarsi konekiväärillä aseistettu jeeppi, joka sai hotellin takaosan hyvin tulensa alle, vaikka sen matka katkesikin, kun sen renkaat ammuttiinkin rikki. Tilannne alkoi taas toistaa edellisen kerran kohtaamisia. Eastriver PMC jäi hotellissa ristituleen saaden vääjäämättä tappioita. Kuin alleviivauksena asialle, tankki hotellin edessä käynnistyi ja torni alkoi uhkaavasti kääntyä kohti hotellia. Samaan aikaan PMC miehet saivat panssarintorjunta-aseeet autosta ja ryntäsivät takaisin taisteluun. Lopulta sotalordin miehet saavuttivat hotellin ja aloittivat sen vyöryttämisen. PMC vetäytyi pois hotellista suojaan kaduille ja siihen kykenevät vetäytyivät. Kuin aavistaen sinkojen ilmestyneen katukuvaan, tankki peruutti pois hotellin edestä ja asettui kapealle kadulle vahtiin. Taistelun viimeiset laukaukset tulivatkin T-34:sen 85mm tykistä, kun tankki tuhosi rakennuksen ja sen suojissa olevan sinkoryhmän.

PMC miehet hotellia suojaamassa.
Seko Sekon miehet sotajalalla.
Samoin Miraclen miehet.
Oneshotin operaattorit kohteella.
Miraclen eteneminen pysähtyy tappioihin.
Sekon miehet pääsevät vaunulle.
Uudelleen käynnistynyt tankki peruuttaa parempiin asemiin.
Sotalordin joukot valmistautuvat vyöryttämään hotellia.
PMC saanut singot autosta ja valmistautuu iskemään T-34:sta.
Operaatio ohi - on jälkipyykin aika.
Seko Seko sai jälleen voiton öljy-yhtiöstä ja lisää mainetta suvereenina johtajana, mitä vain korosti Miraclen epäonnistuminen omassa operaatiossaan. Eastriver PMC:n suoritus ei vakuuta palkanmaksajia. Näin ollen sopimus joutuu vakavan harkinnan kohteeksi, ja se saattaa olla katkolla. Oneshotin hinnat puolestaan nousivat seuraavissa tarjouksissa hyvän näytön vuoksi. Öljy-yhtiöt vetoavat maidensa hallituksiin, saadakseen tukea tuotantonsa turvaamiseksi. Saiko Seko Seko tällä kertaa mainetta enenmmän kuin on tarpeen?

2 kommenttia:

  1. Juuri kun Seko Seko oli aikeissa hövelisti auttaa maanmiestään ja vaihtaa Miraclen muutamaan länsimaiseen vieraaseen, se ketale pääsikin karkuun...

    VastaaPoista
  2. Liukkaampi kuin rasvattu gaselli on Miracle, joka selvisi luotisateesta kuin ihmeen kaupalla suojautuen miestensä taakse, eikä epäröinyt hetkeäkään liueta paikalta, kun kaikki lihakilvet olivat kaatuneet. Kyllä el Presidenteä mahtaa kovasti huvittaa moinen käytös kilpakumppanilta. Fotografisen ja fyysisen todistusaineiston otettuaan Oneshot kerää kaikki kuolleet Kansalliskaartin sotilaat nättiin lahjapakettiin krokotiileille nyt jo tyhjään konttiin.

    VastaaPoista