keskiviikko 23. lokakuuta 2013

FoF - Bunker in the Jungle

Pienen päällekkäisyyden vuoksi Force on Force pelimme siirtyi Vietnamiin. Kaivoin jo pari vuotta sitten syksyllä maalatut Baker Companyn Vietnam figut esiin, ja kehittelin Ambush Valley -kirjan pohjalta bunkkerilinjateemaisen skenarion, jossa merijalkaväki haki edellisen päivän taisteluissa kentälle jääneitä solttuja pois NVA:n bunkkerilinjalta.

NVA sai kolme konekivääribunkkeria ja neljä ryhmää taistelijoita, ja myöhemmin tueksi tuli vielä kolme ryhmää Vietcongeja kierroksen viisi alusta. Merijalkaväkeä oli kivääriryhmä, kolme fire teamin ja komentoryhmä. Taistelualue oli hyvin peitteinen metsä, jossa oli myös kunnon räme, joka oli erittäin peitteinen ja hidas.

Merijalkaväki alotti etenemisensä omasta reunastaan ja peitteisen maaston vuoksi tässä taistelussa ei ammuttu aiempien pelien malliin, vaan homma oli aluksi vain liikkumista puskasta toiseen. Tämä itse asiassa muutti koko pelin kokemuksen sellaiseksi, jota aiemmin ei ole juurikaan koettu. Nyt taktinen liike muuttui aika tärkeäksi, ei niinkään kaukaan ammuttu kiväärituli. Hyvin Vietnamin kaltainen fiilis, itse asiassa. No, NVA aloitti taistelun siellä täällä pyrkien tulitamaan metsän reunoihin tulleita merijalkaväen miehiä, mutta taitavat "leatherneckit" kuittasivat moiset yritykset tappavalla tulella. Pahaksi onneksi NVA:lle, jenkkien tueksi tupsahti vielä sattumakortista koko ryhmä ARVN solttuja, jotka liittyivät operaatioon. Tilanne näytti hankalata. Jenkit liittolaisineen etenivät ja saivat kaksi viidestä ruumiista talteen, ja lopulta tulivoima nujersi koko NVA:n vastustuksen. Operaation hurjin taisto käytiin rämeellä, jossa NVA ja ARVN kävivät usean kierroksen kestäneen tulitaistelun lähietäisyydeltä ja kärsivät molemmat raskaita tappioita.
Metsäinen maasto kätkee bunkkerilinjan.
Leathernecks move out!
Konekiväärit odottavat...
Varovaista etenemistä puskasta toiseen.
NVA etenee rämeellä kukkulan laidalla.
Ja on myös miehittänyt pudonneen kopterin hylyn ja odottaa.
Joukot kohtaavat rämeellä ja hurja tulitaistelu alkaa...
Lisää joukkoja liittyy taisteluun.
Vietcong yllättää jenkit rinteeltä.
Hauska ja hyvin erilainen peli, jonka jouduin kehittämään kirjan valmiista skenariosta, koska kirjan versio tuntui tylsältä. Pelkäsin balanssin rikkoutuvan, mutta pelkoni osoittautui vääräksi, ja peli oli tasainen vääntö. Tehtävä oli ehkäpä hieman liian vaikea, mutta sai aikaan paljon tapahtumia.

Ensiviikolla jatketaan nyt tällä teemalla, ja jenkit saavat puolustautua, kun odottavat koptereita noutamaan. LZ will be hot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti